Hairextensions: alle informatie, voordelen en nadelen | Glamourista - kapsels (2024)

(Last Updated On: March 28, 2022)

Iedereen weet dat hair extensions geweldig zijn voor extra volume en lengte. Ben je van plan om extensions te kopen, maar je weet niet zeker of het de moeite waard is om de stap te wagen? Ben je op zoek naar meer informatie om je hair extensions te verzorgen en wat de voordelen en de nadelen zijn? We helpen je die beslissing te nemen.

Heb jij kort haar of zoek je kapsels voor dun haar en wil je graag wat dikker haar krijgen? Lees dan zeker dit artikel!

Hairextensions: alle informatie, voordelen en nadelen | Glamourista - kapsels (1)

Photo byRODNAE ProductionsfromPexels

Inhoud:

Waarom kiezen voor hair extensions?

Heb je ooit gedacht dat hair extensions een fantastische manier zijn om een ​​slecht kapsel te verbergen? Of je haar een andere kleur te geven zonder deze te beschadigen? Het haar waar je van hebt gedroomd kan gemakkelijk binnen korte tijd worden bereikt.

Als je last hebt van haaruitval of dunner wordend haar, dan is het begrijpelijk dat dit je vertrouwen kan schaden.

Hair extensions zijn ook in dit geval een geweldige hulpbron om dat volume terug te krijgen dat je ooit had (of misschien wel nooit had).

We begrijpen ook volledig de frustratie als je haar een bepaalde lengte niet lijkt te willen overschrijden, hoe geduldig, zachtaardig en zorgzaam je ook bent.

Als dit klinkt als een probleem dat je hebt, dan kunnen hair extensions de perfecte oplossing zijn.

Lees ook: hoe krijg je volume in je haar?

Wanneer beter geen hair extensions laten zetten?

De kwaliteit van extensions en de deskundigheid van degene die het zet zijn enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen wanneer je kiest voor hair extensions.

De professional zal deze beoordeling echter ook maken op basis van het type haar en de omstandigheden waarin het wordt aangetroffen.

Als de extensions verkeerd worden geplaatst of worden aangebracht in haar worden dat niet geschikt is voor het type techniek dat wordt gebruikt, dan is het waarschijnlijk dat ze de haarwortel beschadigen en verzwakken, waardoor het uitvalt.

Evenzo kan slecht onderhoud van de extensions ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van je haar.

In die gevallen is het misschien beter om liever geen extensions te laten zetten.

Moraal van het verhaal? Lees altijd aandachtig reviews voor je een kapper uitzoekt die hair extensions zet: de gezondheid van je haar en hoofdhuid hangt ervan af!

Hoe lang kan je hair extensions in je haar houden?

Om te weten hoe lang je hair extensions in je haar kunt houden, zijn er verschillende criteria waarmee je rekening moet houden.

Het onderhoud van extensions hangt namelijk af van belangrijke factoren zoals de kwaliteit van de extensions, het onderhoud en de haargroei.

Als je kiest voor synthetische extensions, gaan ze meestal minder lang mee. Voor een langere houdbaarheid en een lange levensduur zal het nodig zijn om te rekenen op de toevoegingen van natuurlijk haar. De bewaartijd van je extensions hangt ook af van het onderhoud dat je aan je nieuwe haar geeft. Hoe beter je voor ze zorgt, hoe meer je bijdraagt ​​aan het verlengen van hun levensduur.

Een andere zeer belangrijke factor om rekening mee te houden voor de duur van je extensions is de groei van je haar. Inderdaad, afhankelijk van hun groeisnelheid kun je jouw extensions voor een kortere of langere tijd houden, om een ​​afbakening te vermijden.

Hair extensions kunnen doorgaans drie tot vijf maanden meegaan als ze op de juiste manier worden behandeld.

Er zijn echter ook andere soorten haarextensies die minder lang meegaan.

Hoe hair extensions verzorgen?

Bij semi-permanente en permanente extensions zal het nodig zijn om de schoonheidssalon minstens elke twee maanden te bezoeken voor een controle- en onderhoudsbeurt.

Elk type extension vereist een andere verzorging, maar over het algemeen raden we aan het haar twee keer per dag te borstelen om klitten te verwijderen en de wortels schoon te houden.

Het is belangrijk om bij nat haar te wachten tot het droog is om het te ontwarren.

 1. Hair extensions borstelen en doorkammen

  Eerst en vooral: het is belangrijk om je hair extensions goed te borstelen of te kammen. Net omdat ze niet uit je hoofdhuid groeien zoals je echte haar, krijgen ze maar weinig natuurlijke olie. Daarom is het belangrijk om je hair extensions goed te kammen, plus zorgt het er ook voor dat je alle olie mooi verdeelt en heb je minder kans op klitten in je mooie extensions.

 2. Hoe je hair extensions wassen?

  Next up: hoe moet je je extensions wassen? Je kan je hair extensions laten wassen bij het kapsalon waar je ze hebt laten plaatsen, maar kan dit ook zelf doen. Hou vooral je hoofd goed recht tijdens het wassen (zo loopt er niet té veel water in de verbindingen en kan het eruit lopen) en ontwar je haren goed op voorhand.

 3. Conditioner gebruiken

  Breng de conditioner aan in de puntjes van je haar en ga beetje bij beetje naar boven. Als je veel last hebt van klitten, raad ik je aan om dan ook heel voorzichtig al met een Tangle Teezer te kammen. Breng ook zeker niet te veel conditioner aan vlakbij je hoofdhuid.

Voordelen hair extensions

Het gebruik van hair extensions is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het is iets heel praktisch en kan in een kwestie van minuten je uiterlijk volledig veranderen, bijvoorbeeld van kort haar naar lang haar. Maar extensions hebben meerdere voordelen:

 • Voldoening. De onmiddellijke bevrediging die je voelt wanneer je in het bezit bent van prachtig lang haar is zeker een van de belangrijkste voordelen van haarextensies. Je hoeft immers niet meer weken, maanden of jaren te wachten om je haar tot op de gewenste lengte te laten groeien.
 • Veelzijdigheid. Hair extensions zijn er in een groot aantal kleuren te verkrijgen. Er zijn ook een heleboel mogelijkheden als het gaat om de zowel de lengte van de extensions als de texturen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je look te veranderen. Vrouwen met steil haar kunnen voor krullen gaan en wie krullend haar heeft zou voor steil haar kunnen gaan. Bovendien kun je een aantal nieuwe kapsels proberen, die met je originele haar onmogelijk waren.
 • Makkelijk uit te proberen. Als je niet zeker weet of een kleur bij je past, kun je altijd hair extensions uitproberen.
 • Meer volume in je haar: je krijgt direct veel meer volume in je haren
 • Verschillende haarstijlen: Vaak heb je het gevoel dat een kapselverandering nodig is. Hair extensions zijn een ideale methode om je haarstijlen te veranderen en de beste resultaten te krijgen zonder enige schade.
  Haarextensies bieden je de mogelijkheid om een ​​breed scala aan kapsels te dragen. Je kunt ‘s avonds anders lijken dan overdag op je werk. Als je overstapt op extensions, krijg je de kans om je lange haar elke dag op verschillende manieren te dragen: opsteekkapsels, vlechten, knotjes, hoge en volumineuze paardenstaarten.
  Met extensions van echt haar kunt je haar stylen waar je altijd van hebt gedroomd, ook als je niet in staat bent om dik en weelderig haar te laten groeien.
 • Kleurverandering
  Een van de beste voordelen van hairextensions is de kleurverandering, je kunt verschillende kleuren of tinten aan je haar toevoegen zonder het tijdens het proces te beschadigen of te beschadigen
 • Weinig onderhoud: Haarextensies bieden u moeiteloze schoonheid en verminderen uw stylingtijd, zodat u tijd kunt besteden aan ander werk in plaats van tijd te investeren in het zich elke ochtend klaarmaken. Extensions beschermen je haar ook tegen stylingtools en je kunt je haar zien groeien.
 • Geen gespleten haarpunten meer: Welnu, het betekent niet dat gespleten haarpunten verdwijnen door extensions toe te voegen, wat extensions doen, is dat het helpt om die vervelende gespleten haarpunten te verbergen. Plotseling ziet en voelt je haar veel gezonder na het verbergen van gespleten punten onder mooie, zachte haarextensies.

Nadelen hair extensions

Net zoals bij vrijwel alles het geval is, zijn er ook een paar nadelen verbonden aan hair extensions:

 • Schade aan het haar en de hoofdhuid. Schade aan het haar mag niet worden genegeerd. Lijmen kan leiden tot verzwakking en beschadiging van het haar.
 • De kwaliteit van haar extensies en de deskundigheid van de hair salon professional zijn essentieel voor een perfect resultaat. Nu zullen beide zeker een fortuin kosten en je weet bij voorbaat dat het resultaat niet blijvend is.
 • De benodigde tijd voor het aanbrengen van hair extensions kan, afhankelijk van de gebruikte lengte en de gehanteerde techniek, vaak wel oplopen tot acht uren. En zo lang zitten met je hoofd in een ongemakkelijke houding is even slikken.

Bekende merken hair extensions

Quick in hair, Great Lengths en Dante Couture zijn topkwaliteit merken die een uitstekende reputatie hebben.

Niet voor niets is Great Lenghts de uitvinder van extensions. Deze merken hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De extensions worden met een keratinebond geplaatst en je krijgt gegarandeerd een glanzend en mooi resultaat.

Kiezen voor menselijk of synthetisch haar?

Bij het plaatsen van hair extensions maken we onderscheid tussen natuurlijk en synthetisch haar.

Natuurlijk haar is haar van menselijke oorsprong en bij synthetisch haar gaat het om haar gemaakt met synthetische vezels zoals nylon.

Deze twee soorten haar worden gebruikt om verschillende haaroplossingen te maken, zoals pruiken, prothesen, haarstukjes of extensions.

Elk van hen heeft verschillende kenmerken. We zetten ze even op een rijtje:

 • Natuurlijk haar. Menselijk haar heeft een veel natuurlijker resultaat dan synthetisch haar, gaat veel langer mee en zorgt voor meer veelzijdigheid in kapsels en uiterlijke veranderingen. Het met de hand worden gedroogd, gestijld, gekruld (zelf met permanent) en het kan ook worden geverfd en gebleekt.
 • Synthetisch haar. Dit haar heeft een meer kunstmatige afwerking, hoewel natuurlijk haar steeds meer wordt nagebootst. Synthetisch haar gaat veel minder lang mee en laat zich niet krullen, stijlen of drogen. Het is ook niet geschikt voor latere kleurveranderingen, behalve wanneer het gemaakt is met vezels speciaal ontworpen om hitte te weerstaan. Haaroplossingen van synthetisch haar zijn wel goedkoper dan extensions van natuurlijk haar.

Flip in hair

Wil je meer volumineus haar, maar schijnt dat maar niet te lukken? Droom je al heel lang (tevergeefs) van heel lang haar?

Wil je graag iets doen aan je dun of beschadigd haar? Of wil je die volle lokken alleen voor dat speciaal huwelijks- of verjaardagsfeest?

Overweeg de Flip in hair methode in plaats van het plaatsen van hair extensions.

Quick in Hair is een revolutionaire methode en de snelste en gemakkelijkste manier om je uiterlijk tijdelijk te veranderen en veroorzaakt helemaal geen schade aan jouw eigen haar.

Quick in Hair is gemaakt van 100% menselijk haar. Het werkt met een onzichtbare draad die in slechts 1 minuut over je hoofd – tussen je eigen haar in – wordt geplaatst en je kunt het in enkele seconden weer uit halen.

Quick in Hair is net als je eigen haar gewoon te stylen en uiteraard helemaal geschikt voor een prachtig bruidskapsel.

Hoeveel kosten hair extensions ongeveer?

Hoeveel je betaalt voor het laten zetten van hair extensions hangt grotendeels af van de lengte en de kwaliteit van de extensions die je wilt laten zetten.

Het type haar dat je kiest – natuurlijk haar of synthetisch haar – bepalen ook in belangrijke mate het prijskaartje. Het plaatsen van hair extensions kost minimaal € 275 en voor het uithalen van extensions betaal je ongeveer € 80 per uur.

Welke soorten extensions bestaan er?

Twijfel je of hairextensions iets voor jou zijn? Laten we eerst even dieper ingaan op de extensies zelf. Net als ons natuurlijk haar, is elk type haarextensie een individu met zijn eigen persoonlijkheidskenmerken. Het verschil in extensietypes is gebaseerd op hoe ze aan de haarwortels zijn bevestigd. Dus, laten we eens de soorten bekijken! Hiernaast heb je ook het verschil in hair extensions van menselijk haar of van synthetisch haar.

Clips

Clips worden supersnel aangebracht en zijn ideaal voor een eenmalig gebruik als je eens jezelf wil verwennen, bij een feestje, als verrassing.

Ze gaan er ook even snel weer uit en zijn verkrijgbaar in een erg brede kleurenwaaier! Deze heb ik zelf ook gehad en ik vond ze erg fijn om te ontdekken of ik graag extensions wilde of niet.

Tape-in extensions

Tape-in-extensies spreken voor zich. Elk haarstukje is ontworpen met een voorgetapete, platte inslagstrook van polyurethaan die vervolgens op de wortel wordt aangebracht.

Extensions worden in een sandwich-achtige formatie geplaatst en de resultaten houden tot 8 weken aan.

La weave

Als de meest populaire techniek in de wereld van haarextensies, is de LA Weave de perfecte optie voor de meeste haartypes, zolang je haar maar lang genoeg is om met het weefsel te versmelten.

Haarextensies worden subtiel op kleine ringetjes genaaid die in een rij tussen kleine haarsecties worden geplaatst. Het is de meest platte en vriendelijkste applicatiemethode.

Pre bonded

Hoewel pre-bonded extensions meer dan vier maanden meegaan, hebben ze wat extra zorg nodig om de bindingen te beschermen.

Bij het plaatsen van voorgebonden extensions wordt een warmteconnector gebruikt om keratinebindingen af ​​te dichten op kleine delen van natuurlijk haar. Geschikt voor alle haartypes.

Micro-ringen

Micro-ringen zijn ideaal voor diegenen die dol zijn op het idee van extensions, maar toch willen vermijden dat ze warmte, lijm, naaien en vlechten gebruiken.

In plaats daarvan worden verlengstukken op hun plaats geklemd met behulp van kleine koperen ringen; die allemaal zijn voorzien van een siliconen voering om spanning op de wortels te voorkomen.

Omdat microringen iets meer opvallen, zijn ze beter geschikt voor donkerder, dikker haar.

Nano ringen

Als je dol bent op de gedachte aan microringen, maar je haar is dunner of lichter van kleur, dan zijn nano-ringen perfect.

Nanoringen gebruiken dezelfde methode van aanbrengen als microringen, maar de koperen ringen zijn nog kleiner. Ze zijn super veelzijdig, dus ze kunnen hoger bij de wortel worden gemonteerd.

Verpesten hairextensions je haar?

Laten we beginnen met de meest voorkomende misvatting. Een vraag die erg veel wordt gesteld ! Het juiste antwoord is nee, als ze professioneel worden aangebracht en goed worden verzorgd.

Vergelijk dit met haar verven. Je kan er zelf mee aan de slag, maar de kans dat het één knoeiboel wordt bestaat!

In het verleden hadden hairextensions een nogal slechte reputatie, simpelweg door het gebrek aan beschikbare opties.

Van clip-in extensions was bekend dat ze zichtbaar waren in het haar en spanning op de follikels veroorzaakten door slecht ontworpen clips, die aan de wortel trokken.

Terwijl er tegenwoordig zoveel haarverlengingalternatieven zijn die goed zijn voor het haar en absoluut geen schade aanrichten.

Bij het overwegen van hairextensions is het ook essentieel om ervoor te zorgen dat u alleen boekt bij een gerenommeerde technicus, die uw nieuwe, weelderige lokken zorgvuldig zal passen.

Hairextensions moeten perfect passen bij uw natuurlijke haar en als je moeite hebt om een ​​match te vinden , dan zal je contact gekwalificeerde haarstylist absoluut de beste tips geven.

Hairextensions: alle informatie, voordelen en nadelen | Glamourista - kapsels (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5898

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.